Како да извлечете максимум од главните моменти на Инстаграм

Како да извлечете максимум од главните моменти на Инстаграм

Приказните на Инстаграм имаат по нешто за секого. Тие се корисни, информативни, смешни, паметни и привлечни. Затоа една третина од сите приказни на Инстаграм се произведени од бизниси. Сепак, приказните веќе не се достапни по 24 часа. Можете да им дадете на вашите најсакани приказни свое место на вашиот профил со Инстаграм Најдобрите моменти. Вашите врвни моменти можат да бидат одличен начин да им помогнете на новите посетители да откријат за што е всушност вашиот бренд.

Можеби ќе сакате да ги вклучите сите ваши приказни во вашите најважни моменти на Инстаграм, но тоа не е многу привлечно. Оваа функција може да биде многу попривлечна и поефикасна ако имате повеќе точки кои ги прикажуваат различните приказни на Инстаграм што ги создавате.
Еве како можете да ги користите главните моменти на Инстаграм за вашиот бренд:

Прикажете ги вашите производи

Промовирањето на вашите производи и услуги е една од најдобрите употреби на Инстаграм Најдобрите моменти. Дури и ако гледачите на Инстаграм не се ангажирале со вашиот бренд претходно, тие се со поголема веројатност да се вклучат во вашиот профил ако креирате белег за вашите производи. Поголема е веројатноста да кликнат на содржината на вашите најважни моменти на Инстаграм наместо да се движат низ целата ваша храна.
Можете да ги направите вашите главни моменти брз начин да најдете информации за вашите понуди. Тие исто така може да се користат за насочување на гледачите кон вашата веб-локација, регистрирање за билтени или купување на Инстаграм.

Ажурирајте ја вашата публика

Одличен начин за објавување на вашиот бренд е преку Instagram Stories. Ако сакате да се осигурате дека вашата публика останува ажурирана, треба да давате неделни ажурирања на вашите најважни моменти на Инстаграм. Можете исто така да ги истакнете вашите најдобри објави со креирање на ролна за Најдобрите моменти на Instagram за вашата измината недела. Тоа исто така ви помага да ги задржите тековните настани, промоции и други вести на вашата сметка подолго.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Промовирајте ги претстојните настани

Инстаграм е одлично место за промовирање на претстојните настани и за градење на свеста за брендот бидејќи корисниците обично бараат информации таму. Без разлика дали одржувате настани лично или виртуелни настани, Инстаграм Нагласите може да бидат одличен начин за подигање на свеста. Можете исто така да ги прикажете вашите минати настани на вашите најважни моменти за вашите гледачи да добијат подобра идеја за видот на настани што ги организира вашиот бренд. Исто така, ќе го зголеми интересот на вашите гледачи за сите ваши идни настани.
Дали вашиот бизнис е домаќин на работилници или сесии за обука? Посветувањето на нагласување на Инстаграм на него може да биде стратешки и креативен начин да споделите повеќе од личноста на вашиот бренд.

Интеракција со гледачите

Користењето интерактивни анкети на Инстаграм Stories не само што ви помага да се вклучите со клиентите, туку и да соработувате со нив. Можете подобро да ја разберете вашата публика и да добиете подлабок увид во нивните точки на болка. Приказните на Инстаграм се исто така забавен начин за зголемување на интеракцијата и ангажманот со клиентите. Можете да го направите тоа поставувајќи им забавни прашања, поканувајќи ги да комуницираат со вашиот бренд.
Резултатите од вашите приказни на Инстаграм може да бидат неизмерно корисни во дизајнирањето на вашите маркетинг и рекламни кампањи. Создавањето на врв со сите ваши анкети е одличен начин да им покажете на вашите следбеници дека ве интересира нивното мислење и нивните повратни информации за вашите производи.

Обезбедете нешто дополнително

Друг начин да го подобрите ангажманот со вашите гледачи е да обезбедите бонус содржина на вашите најважни моменти на Instagram. Содржината што ја нудите не треба да биде достапна на друго место. Можете да ја споделите вашата публика за тоа што се случува зад сцената. Можете да ги користите главните моменти за да покажете како ги развивате вашите производи или ги пакувате вашите нарачки. Воведувањето на вработените зад вашиот бренд е исто така одличен начин да го хуманизирате вашиот бренд и да создадете поголем ангажман.

Заклучок

Инстаграм Определување е одличен начин да се зголеми ангажманот на клиентите. Друг начин за зголемување на ангажманот е со охрабрување на вашите гледачи да ги лајкнуваат и коментираат вашите објави. Сепак, за новите или малите инстаграмџии кои имаат мал број следбеници, тоа можеби не е доволно. Ако е така, треба купувајте коментари на Инстаграм за да го зголемите ангажманот на вашите објави или пробајте ги TurboMedia's Бесплатни следбеници на Инстаграм Сервис. TurboMedia е исклучително доверлива веб-страница за купете лајкови на Инстаграм и коментари бидејќи нуди коментари од вистински корисници, а не од ботови.

Како да извлечете максимум од главните моменти на Инстаграм од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Градење партнерства на Инстаграм може да ви помогне за подобро присуство

Градење партнерства на Инстаграм може да ви помогне за подобро присуство

Додека лизгате низ вашиот фид на Инстаграм, сигурно дефинитивно наидовте на објава што вклучуваше израз „партнерство“ или „соработка“. Во виртуелниот свет, градењето партнерства станува најпопуларно и најефикасно средство

0 Коментари
Како да се здобијат со следбеници на Instagram за причина за менталното здравје?

Како да се здобијат со следбеници на Instagram за причина за менталното здравје?

Дизајн на содржина Една од најдобрите стратегии за да добиете следбеници и да ги заинтересирате е да имате конзистентна тема за вашата страница. Во различни области на ментално здравје, одлучете ги вашите преференции и

0 Коментари

Зошто никој не чини да ве „сака“ и што можете да направите за тоа

Од јуни 2018 година, Инстаграм објави дека популарната платформа за социјални медиуми достигна невидена 1 милијарда месечни корисници, со 500 милиони дневни активни корисници. Ова го прави Инстаграм втор по рутински посетен социјален

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред