Користење на видеа на TikTok за приказни и ролни на Инстаграм: Како да го направите тоа

Користење на видеа на TikTok за приказни и ролни на Инстаграм: Како да го направите тоа

TikTok нашироко се смета за една од најпознатите апликации за кратки видео во светот денес. Апликацијата за споделување видео наводно ја користат повеќе од 1 милијарди луѓе ширум светот. Подигнувајќи ја популарноста што ја ужива форматот на краткото видео, Инстаграм лансираше слична функција уште во август 2020 година наречена Инстаграм ролни. Многу од дизајнерските елементи во Reels се преземени директно од TikTok, што значи дека корисниците на TikTok нема да имаат проблем да ги направат своите видеа погодни за макари. Ако и вие сакате да ги користите вашите видеа на TikTok за ролетни на Инстаграм и приказни на Инстаграм, тогаш сте дошле на вистинското место. Во оваа статија, ќе ве водиме низ процедурата чекор-по-чекор за додавање на вашите видеа на TikTok на Instagram.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Додавање на вашите видеа од TikTok на Instagram

Лансирањето на функцијата Reels на Instagram само помогна во туркањето на платформата кон понатамошен успех. Според А Извештај за статистика, Инстаграм забележа околу 1.39 милијарди месечни активни корисници во 2021 година, додека оние на TikTok изнесуваа 1 милијарда. Ова претставува одлична можност за креаторите на содржини кои сакаат да ја прошират својата база на публика и да го зголемат ангажманот на Инстаграм. Креаторите можат да споделат некои од нивните најдобри содржини на TikTok на Instagram, што може да им помогне да привлечат сосема нова база на публика. Во следните делови, ќе обезбедиме чекор-по-чекор процедура за конвертирање на вашите видеа на TikTok во видеа на Instagram во форма на приказни и макари.

Споделување видеа на TikTok на макари на Инстаграм

 • Чекор 1: Изберете видео на TikTok од вашиот профил за да го додадете на Instagram.
 • Чекор 2: Кликнете на трите точки лоцирани на десната страна на интерфејсот.
 • Чекор 3: Кликнете на опцијата „Зачувај видео“. Видеото на TikTok ќе биде додадено во вашата галерија.
 • Чекор 4: Отворете го Instagram и допрете ја иконата Reels.
 • Чекор 5: Изберете го видеото што сте го презеле од вашата галерија.
 • Чекор 6: Уредете го видеото, доколку сакате, и кликнете на „Прикачи“. Вашето видео на TikTok ќе биде објавено на Instagram Reels.

Споделување видеа на TikTok на приказните на Инстаграм

Метод 1: За јавни видеа

 • Чекор 1: Отворете TikTok и кликнете на иконата „+“.
 • Чекор 2: Поставете видео од вашата галерија или држете го црвеното копче за да снимате едно.
 • Чекор 3: Уредете го видеото што штотуку го додадовте и кликнете на „Следно“.
 • Чекор 4: Во делот „кој може да го види ова видео“, кликнете на „Јавно“.
 • Чекор 5: Кликнете на иконата на Instagram што ќе ја најдете на дното на екранот на страницата за уредување и допрете на опцијата „Објави“.
 • Чекор 6: Откако вашето видео е во живо на TikTok, ќе бидете пренасочени на Instagram. Овде ќе ви биде претставена опцијата да го објавите вашето видео на TikTok на Stories или Feed.
 • Чекор 7: Изберете ја опцијата „Приказни“ и оттаму, треба да ги следите вообичаените чекори за објавување приказна на Инстаграм. Можете да додавате филтри, натписи и хаштагови на вашата приказна.
 • Чекор 8: Објавете ја приказната.

Метод 2: За приватни видеа

 • Чекор 1: Отворете TikTok и кликнете на иконата „+“.
 • Чекор 2: Поставете видео од вашата галерија или држете го црвеното копче за да снимате едно.
 • Чекор 3: Уредете го видеото што штотуку го додадовте и кликнете на „Следно“.
 • Чекор 4: Во делот „кој може да го гледа ова видео“, кликнете на „Приватно“.
 • Чекор 5: одете до вашиот профил и изберете го приватното видео што сакате да го додадете на Instagram.
 • Чекор 6: Откако ќе го отворите видеото, изберете ги трите точки лоцирани на десната страна и кликнете на „Зачувај видео“. Видеото ќе биде зачувано во вашата галерија.
 • Чекор 7: Отворете го Instagram и кликнете на опцијата Stories за да го додадете видеото.
 • Чекор 8: Изберете го видеото TikTok од вашата галерија за да го додадете на Instagram. Оттука мора да ги следите вообичаените чекори за објавување приказна на Инстаграм. Можете да додавате филтри, натписи и хаштагови на вашата приказна.
 • Чекор 9: Објавете ја приказната.

Заклучок

Со овој чекор-по-чекор водич, ќе можете успешно да ги конвертирате гледачите на TikTok во следбеници на Instagram. Можете да ја изберете вашата најдобра содржина на TikTok за да ја прикачите на Instagram за да ги зголемите вашите шанси за успех. Со користење на оваа стратегија, ќе можете да го видите растот на вашата сметка на Инстаграм за кратко време. Премиум услугите на Инстаграм како бесплатни прегледи на Инстаграм и бесплатни лајкови на Инстаграм обезбедени од TurboMedia, исто така, може да дејствува како катализатор во растот на вашата сметка. Со купување на некоја од овие услуги, ќе можете да го зголемите кредибилитетот и препознатливоста на вашиот профил, што на крајот ќе помогне во генерирањето органски раст. Сите услуги што ги обезбедува Турбомедиа се 100% безбедни и приватни. За да дознаете повеќе за нашите премиум услуги на Инстаграм, контактирајте не денес!

Користење на видеа на TikTok за приказни и ролни на Инстаграм: Како да го направите тоа од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Соби на Instagram Messenger наспроти соби во живо на Instagram: кои треба да ги користите за ангажман на бренд?

Соби на Instagram Messenger наспроти соби во живо на Instagram: кои треба да ги користите за ангажман на бренд?

Инстаграм продолжува да биде едно од омилените места за бизнисите да ги користат своите маркетинг стратегии. Според извештајот на Statista, го користат 78 отсто од маркетерите ширум светот и е…

0 Коментари
Каква содржина добива максимални лајкови на Инстаграм?

Каква содржина добива максимални лајкови на Инстаграм?

Инстаграм е познат по тоа што промовира широк спектар на содржини. Просторот на идеи што се оформуваат на Инстаграм е разновиден како и самата човечка раса. Сепак, не секој успева да привлече огромен

0 Коментари
Зошто Инстаграм стана популарен избор на бизниси за самопомош?

Зошто Инстаграм стана популарен избор на бизниси за самопомош?

Вовед Бизнисите сè повеќе се движат кон дигитални медиуми за проширување. Платформите на социјалните медиуми обезбедуваат ниска цена и ефективни маркетинг опции за мал бизнис. Лесни фирми со средства, вклучувајќи велнес и самопомош може да имаат голема корист

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред