Најголемите предизвици за маркетинг на инфлуенсерите и совети како да се справите со нив

Најголемите предизвици за маркетинг на инфлуенсерите и совети како да се справите со нив

Никогаш немало подобро време бизнисите да инвестираат во маркетинг на Инстаграм инфлуенсери. Сепак, и покрај придобивките што ги нуди инфлуенсер маркетингот, факт е дека има неколку предизвици што треба да ги надминат и бизнисите.

Во оваа статија, ќе ве однесеме низ најголемите предизвици со кои се соочуваат брендовите кои одлучуваат да инвестираат во маркетинг на инфлуенсери на Инстаграм. Ќе ви предложиме и начини да се справите со тие предизвици. Значи, прочитајте понатаму.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Предизвик #1: Проблемот со лажните инфлуенсери

Брендовите често прават грешка да соработуваат со инфлуенсери само врз основа на нивните броеви на Инстаграм. Тие имаат тенденција да заборават дека во денешно време, секој корисник на Инстаграм може да купи лајкови и следбеници од сомнителни услуги за да ги направи нивните страници да ги имитираат оние на успешните инфлуенсери.

Потпирањето на лажни инфлуенсери за вашата маркетинг кампања за инфлуенсер може да биде катастрофално за вашиот бренд. Порано или подоцна, вашата целна публика е обврзана да дознае за вашата вмешаност со лажни инфлуенсери, што речиси сигурно ќе резултира со губење на довербата.

Најдобар начин да се справите со овој предизвик е темелно да ги оцените инфлуенсерите пред да им пристапите за да бидат дел од вашата маркетинг кампања за инфлуенсери. Оваа проценка многу ќе ви помогне да гарантирате дека работите со вистински инфлуенсери кои се почитувани на Инстаграм.

Предизвик бр. 2: Занесување од бројот на следбеници што ги има некој инфлуенсер

Вистински инфлуенсер може да има стотици и илјадници следбеници, но дали сите тие се занимаваат со објавите на инфлуенсерот? Почесто отколку не, брендовите имаат тенденција да се занесуваат кога ќе видат дека некој инфлуенсер има огромни следбеници на Инстаграм.
Сепак, факт е дека не е важен бројот на следбеници - важно е колку луѓе постојано се ангажираат со објавите што ги споделуваат инфлуенсерите. На крајот на денот, која е поентата на вашата влијателна маркетинг кампања ако објавите на вашата кампања генерираат само неколку допаѓања, коментари и споделувања.
Повторно, справувањето со овој предизвик вклучува темелна евалуација на инфлуенсерите пред да изберете некој со кој ќе работите за вашата маркетинг кампања за инфлуенсери. Идеално, треба да внимавате на инфлуенсерите чии следбеници не само што ги сочинуваат бројките, туку обезбедуваат вистинска вредност на страниците на влијателите со вклучување во нивните објави.

Предизвик бр. 3: Градење и одржување силни врски со влијателни лица

Ако сакате вашите влијателни маркетинг кампањи да дадат резултати, мора да се фокусирате на градење и одржување на силни врски со влијателите. Овие денови, инфлуенсерите имаат тенденција да бидат прилично пребирливи за брендовите со кои сакаат да работат.

Значи, ако мислите дека вашата понуда ќе биде преплавена од инфлуенсери, размислете повторно.
Мора внимателно да им ја пренесете вашата идеја, а идејата треба да доведе до одредени точки. На пример, каква финансиска корист би имал инфлуенсерот од вашата маркетинг кампања за инфлуенсери? Дали инфлуенсерот ќе добие некакви поволности?

Не се работи само за пари. На крајот треба да ги убедите инфлуенсерите зошто треба да работат со вашиот бренд наместо со конкурент. Исто така, влијателите треба да бидат убедени дека не се грижите само за вашиот интерес, туку и за нивниот.

Заклучок

Значи, ова беа 3-те најголеми предизвици за маркетинг на инфлуенсери со кои брендовите треба да се справат на Инстаграм. Како што влијателниот маркетинг станува уште поголем во претстојните времиња, сигурно ќе се појават повеќе предизвици. Сепак, важно е да се запамети дека секој предизвик што се појавува е можност.

Па, тоа е околу тоа за оваа статија. Пред да ве оставиме, би сакале да ви кажеме за TurboMedia. Софтверска алатка која им овозможува на брендовите на Инстаграм да добијат бесплатни лајкови на Инстаграм бесплатни следбеници на Инстаграм, TurboMedia е вашата најдобра опција кога станува збор за зголемување на бројот на вашата страница на Инстаграм.

Најголемите предизвици за маркетинг на инфлуенсерите и совети како да се справите со нив од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Инстаграм аналитика за која треба да знаете во 2021 година

Инстаграм аналитика за која треба да знаете во 2021 година

Инстаграм е една од најбрзо развивачките платформи за социјални медиуми. Ако го користите како маркетинг канал, веројатно веќе сте свесни за тоа колку често алгоритмот на Инстаграм постојано се менува. Ова создава

0 Коментари
Крајниот водич за да станете потврдена сметка на Инстаграм со над 10 илјади следбеници на Инстаграм за помалку од една година

Крајниот водич за да станете потврдена сметка на Инстаграм со над 10 илјади следбеници на Инстаграм за помалку од една година

Кога сакате потврдена сметка на Инстаграм, многу е лесно да се чувствувате обесхрабрени. Кога сите профили што ги гледаме на Инстаграм со сини крлежи им припаѓаат на познати личности или владини функционери или големи бизниси, тоа…

0 Коментари
Совети како да ги користите приказните на Инстаграм за да генерирате повеќе бизнис од Инстаграм

Совети како да ги користите приказните на Инстаграм за да генерирате повеќе бизнис од Инстаграм

Ако не сте користеле приказни на Инстаграм за да генерирате бизнис од Инстаграм, пропуштивте огромна можност. Приказните на Инстаграм не се наменети само да бидат забавни, туку се и…

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред