Ние нудиме неопиплива неповратна стока. Како клиент, вие сте одговорни за разбирање на ова при купување на кој било производ / услуга на нашата страница.
99% од проблемите може да се решат со едноставна е-пошта. Бараме да контактирате со нас користејќи го нашиот „Контактирајте нѐ”Страница. Нашиот оддел за услуги на клиенти ќе ви се врати во рок од 24-48 (обично помалку од 24 часа) со преглед на вашата загриженост и решение.
  • Недоставување на производот / услугата: во некои случаи, времето на процесот е побавно и потребно е да потрае малку подолго за да заврши вашата нарачка. Во овој случај, препорачуваме да контактирате со нас за помош. Побарувањата за недоставување мора да бидат доставени до нашиот Оддел за услуги на клиенти во рок од 7 дена од денот на поставувањето на нарачката.
  • Производ не како што е опишано: ваквите проблеми треба да бидат пријавени во нашиот Оддел за услуги на клиенти во рок од 7 дена од датумот на купувањето. Мора да се обезбедат јасни докази кои докажуваат дека купениот производ / услуга не е како што е опишано на веб-страницата. Laалбите што се базираат само на лажните очекувања или желби на клиентот не се почитуваат.
  • Клиентот сака да ја откаже повторната исплата на производот / услугата и е во рок од 7 дена од последната уплата. Ако се побара барање за враќање на средствата по 7 дена, клиентот не ги исполнува условите и откажувањето ќе биде завршено за сите идни плаќања. Клиентот може да продолжи да ја прима услугата до крајот на нивниот циклус на наплата или да избере итно запирање на производот / услугата.
Стоиме зад нашите производи и сме горди што ги доставуваме најквалитетните услуги за ангажман на социјалните медиуми денес преку Интернет. Не можеме секогаш да понудиме поврат, но ако во рок од 7 дена не сте задоволни со вашата нарачка Контактирајте нѐ и ќе најдеме резолуција за вашите проблеми.
en English
X
Некој во Купена
пред