Придобивките од додавање на вашите врски до вашите приказни на Инстаграм

Придобивките од додавање на вашите врски до вашите приказни на Инстаграм

Луѓето денес поголемиот дел од времето го поминуваат на своите паметни телефони. Има широк спектар на достапни апликации кои им помагаат да го поминуваат времето на еден или на друг начин. Од овие апликации, Instagram мора да биде една од најпопуларните платформи за социјални медиуми. Полека станува и центар на малопродажната индустрија. Огромен дел од ова е поврзан со Инстаграм Stories. Ако имате бизнис, можете да ги користите Stories на Instagram за да ги привлечете луѓето до вашата веб-страница и да ги зголемите вашите продажби и приходи. Ако додадете линкови до вашите приказни на Инстаграм, можете да им го олесните купувањето на вашите клиенти. Прочитајте за да дознаете повеќе за придобивките од додавањето врски на Инстаграм во вашите приказни:

1. Упатете ги луѓето кон производите

Можете да ги прикажете вашите производи во Stories на Instagram и да им олесните на вашите следбеници да ги купат вашите производи. Значи, без оглед на тоа дали објавувате слика или видео од вашиот производ, вклучете линк што ги носи вашите следбеници до страницата со производот на вашата веб-страница. Со додавање на ова во вашите приказни, можете исто така да ги зголемите вашите споделувања на Инстаграм.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

2. Промовирајте ги објавите на вашиот блог

Споделувањето врски до написите на вашите приказни се сметаше за незгодно пред да ги воведе налепниците за врски од платформата. Сепак, сега можете лесно да додадете налепница за врска за да ги натерате вашите следбеници директно да кликнат на објавата на блогот и да ја прочитаат неверојатната содржина што ја нудите.

3. Охрабрете ги луѓето да ги користат вашите услуги

Можете да објавите фотографија или видео од услугите што ги нудите во акција преку Instagram Stories. Можете исто така да прикажувате среќни клиенти или да одговорите на прашањата што вашите следбеници можеби ги имаат за вашите услуги. Во такви приказни, можете да додадете врска што ќе ги испрати луѓето на вашата страница за резервации.

4. Споделете страници за пријавување

Кога организирате настан, важно е да ги следите сите RSVP. Без разлика дали ја користите вашата веб-страница или надворешна врска, не заборавајте да додадете врска до вашите приказни на Инстаграм. На овој начин, вашите следбеници ќе знаат точно како можат да се пријават за настанот.

Значи, ова беа неколку придобивки од додавањето врски до вашите приказни на Инстаграм. Меѓутоа, ако сакате да уживате во сите овие придобивки, треба да ги имате на ум долунаведените совети додека ја развивате вашата маркетинг стратегија на Instagram:

1. Вклучете се со вашата публика

Споделувањето врски на вашите приказни им овозможува на вашите следбеници да одговорат или да реагираат на вашата содржина. Функцијата за лизгање нагоре не ја понуди оваа опција. Преку приказни, вие не само што можете да објавувате информации за промоција за вашите производи, туку и да се вклучите со вашата публика. Неколку начини на кои можете да го направите ова се со анкети, објави на рингишпил, поставување прашања и многу повеќе.

2. Порамнете ја налепницата за врска со вашата естетика

За разлика од функцијата за лизгање нагоре, налепниците за врски може да се постават каде било на екранот и да се менуваат големината. Значи, можете да направите промени за да го усогласите со визуелната естетика на вашиот бренд. Алатките како Canva можат да ви помогнат да креирате шаблони што ќе гарантираат дека сте на брендот и доследни на вашата сметка на Instagram. На овој начин, кога сте подготвени да ја објавите приказната, можете едноставно да ја додадете налепницата за врската без да се грижите дека ќе ви пречи на вашата естетика и порака.

3. Имајте силна CTA

Налепниците за врски ви даваат слобода да бидете повлијателни и покреативни со вашите CTA. Така, наместо само „повлекување нагоре“, можете да користите креативни формулации како „пробајте го“, „дознајте повеќе“ итн. Налепниците за врски, исто така, ви даваат поголема контрола врз тоа каде е поставена врската на приказната. Можете да го поставите CTA каде и да се чувствувате најдобро. Впечатливите налепници за врски, исто така, ќе го привлечат вниманието на вашите следбеници и ќе ги принудат да преземат акција.

Приказните на Инстаграм имаат многу потенцијал за вашиот бизнис. Погодно поставување врска на веб-локација на вашите приказни може да привлече повеќе луѓе до вашите услуги. Без разлика дали се работи за промоција на линкови, продажба на производи или обезбедување услуги, додавањето врски до вашите приказни на Инстаграм е без проблем промовирање на вашиот бизнис. Ако сакате да го забрзате вашиот раст на Инстаграм, можете да ја искористите помошта од ТурбоМедиа. Тие нудат лесно и ефективно решение за стекнување бесплатни следбеници на Инстаграм и бесплатни лајкови на Инстаграм. Постојат и некои платени опции кои одговараат на вашите потреби.

Придобивките од додавање на вашите врски до вашите приказни на Инстаграм од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Користење на видеа на TikTok за приказни и ролни на Инстаграм: Како да го направите тоа

Користење на видеа на TikTok за приказни и ролни на Инстаграм: Како да го направите тоа

TikTok нашироко се смета за една од најпознатите апликации за кратки видео во светот денес. Апликацијата за споделување видео наводно ја користат повеќе од 1 милијарда луѓе ширум светот. Собирање…

0 Коментари
Ваш Водич за гео-цел на Инстаграм

Ваш Водич за гео-цел на Инстаграм

Бизнисите секогаш наоѓаат начини да го прошират својот дострел на Инстаграм. Дури 1 милијарда луѓе имаат сметки на Инстаграм, а скоро 500 милиони ги користат дневно. Без сомнение, силно присуство на бренд на

0 Коментари

Зошто намалувањето на вашата листа „следување“ ви помага да привлечете повеќе следбеници?

Дури и ако звучи контраинтуитивно, можете да добиете повеќе следбеници на Инстаграм ако не ги следите на Инстаграм оние со кои повеќе не комуницирате. Под интеракција, не подразбираме разговори преку коментари на Инстаграм или ДМ. Доколку…

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред