Работи што можете да ги направите за да се вратите во нормала откако ќе се укине забраната за сенка

Работи што можете да ги направите за да се вратите во нормала откако ќе се укине забраната за сенка

Забраната во сенка на Инстаграм се однесува на забрана или блокирање на содржината на социјалните медиуми. Вообичаено, кога забраните во сенка се спроведуваат на корисниците, тие не се свесни за тоа, бидејќи забраната во сенка не е нешто што официјално го прави Instagram. За новите брендови кои се надеваат дека ќе стигнат до својата целна публика преку Инстаграм, забраните во сенка може да бидат поразителни. Но, зошто Инстаграм ги спроведува забраните во сенка? И што можете да направите за да ги исправите работите повторно откако ќе се укине забраната во сенка? За сите одговори на овие прашања, прочитајте понатаму.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Зошто сметките се забранети во сенка?

Забранета сметка во сенка обично е резултат на тоа што сметката е вклучена во една или повеќе неправилности на Инстаграм. На пример, има бројни сметки на Инстаграм на кои се обраќаат купете следбеници на Инстаграм во форма на ботови од сомнителни извори. Овие корисници веруваат дека можат брзо да ја достигнат скалата на Инстаграм и да остават впечаток на целната публика со купување следбеници на бот. За жал, на долг рок, нивните сметки имаат тенденција да бидат забранети во сенка, бидејќи Инстаграм има строга политика против корисниците кои го надувуваат бројот на нивните следбеници и ангажманот на корисниците преку ботови.

Друга причина зошто сметката може да биде забранета во сенка е прекумерната употреба на хаштагови. На Инстаграм, хаштаговите играат клучна улога во откривањето на содржината. Сепак, многу корисници ги искористуваат хаштаговите со вклучување на ирелевантни хаштагови во сите нивни објави, едноставно за да бидат откриени. Повторно, ова е очигледно кршење на политиката на Инстаграм, која советува употреба само на релевантни хаштагови (до 30 по објава). Сметките што споделуваат несоодветна или навредлива или чувствителна содржина исто така се изложени на ризик да добијат шлаканица со забрана во сенка.

Дали некогаш се укинуваат забраните во сенка?

Добрата вест е дека Инстаграм скоро секогаш ги укинува забраните во сенка - единствениот исклучок се сметките кои продолжуваат да се впуштаат во малверзации и покрај тоа што се забранети во сенка.

Значи, ако вашата сметка е забранета во сенка, не треба многу да се грижите за обновувањето на сметката. Препорачуваме да направите едно или повеќе од следново за да бидете сигурни дека забраната за сенка е укината што е можно поскоро:

 • Запрете ја целата активност на Инстаграм на неколку дена - понекогаш, сметките со премногу активност се забранети во сенка бидејќи Инстаграм ги заменува со сметки за бот.
 • Пријавете го проблемот - ова генерално прави работите брзо да се вратат во нормала, но само ако не сте ги прекршиле Упатствата за заедницата на Instagram.
 • Отстранете ги апликациите што сте ги поврзале на Instagram - некои од нив може да се апликации управувани од ботови, чија активност може да ги прекршува Упатствата за заедницата.

Што да направите откако ќе се укине забраната во сенка?

Откако Instagram ќе ја укине вашата забрана за сенка, препорачуваме да ги направите следниве работи за да се осигурате дека вашата сметка ќе се врати нормално да функционира:

 • Поминете ги Упатствата за заедницата и Условите за користење: Упатствата за заедницата и Условите за користење на Инстаграм јасно кажуваат што можете, а што не можете да правите на платформата. Значи, поминете низ нив темелно за да се избегнете од потенцијалните прекршувања.
 • Избегнувајте спамирање: Спамирањето на вашите следбеници преку лајкови на Инстаграм и коментари на Инстаграм не е нешто што го препорачуваме. Ако претерате, некои од вашите следбеници може да се изнервираат и на крајот да ја пријават вашата сметка, што е сосема веројатно повторно да доведе до забрана во сенка.
 • Проверете ја вашата активност на Инстаграм: Дури и ако се чувствувате хиперактивно на Инстаграм, силно ве советуваме да се воздржите од правење работи како лајкување над 100 објави во рок од еден час и/или испраќање 50 ДМ за неколку минути.
 • Бидете внимателни кога користите хаштагови: Секако, можете да вклучите до 30 хаштагови во секоја објава на Инстаграм, но најдобро е да не го правите тоа. Исто така, користете само релевантни хаштагови и никогаш не користете забранети хаштагови. За целосна листа на забранети хаштагови, можете да го користите пребарувањето на Google во ваша корист.
 • Кажете не на ботови: Апликациите и услугите управувани од ботови може да направат високи тврдења за драстично зголемување на прегледите на Инстаграм преку ноќ. Сепак, на долг рок, овие услуги прават повеќе штета отколку корист. Затоа, кажете им „не“ и кажете „да“ на органскиот раст на Инстаграм.

Заклучок

Ако сте во потрага по бесплатни лајкови на Инстаграм и бесплатни следбеници на Инстаграм кои се безбедни, треба да размислите за користење на TurboMedia – софтверска алатка за брендови кои се надеваат да остават белег на Instagram.

Работи што можете да ги направите за да се вратите во нормала откако ќе се укине забраната за сенка од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Зошто никој не чини да ве „сака“ и што можете да направите за тоа

Од јуни 2018 година, Инстаграм објави дека популарната платформа за социјални медиуми достигна невидена 1 милијарда месечни корисници, со 500 милиони дневни активни корисници. Ова го прави Инстаграм втор по рутински посетен социјален

0 Коментари
5 лесни начини да ги користите вашите пресвртници на Инстаграм за да добиете нови следбеници

5 лесни начини да ги користите вашите пресвртници на Инстаграм за да добиете нови следбеници

Знаеме за какво достигнување станува збор кога ќе добиете ново известување за следбеник на вашите мобилни екрани! Ние разбираме колку е драгоцен секој следбеник за вашата страница и деловна активност во Инстаграм, со оглед на фактот дека

0 Коментари
Што треба да знаете за „Shadowban“ на Инстаграм?

Што треба да знаете за „Shadowban“ на Инстаграм?

Дали забележавте пад во ангажманот на вашите објави на Инстаграм? Нема ли толку бесплатни лајкови или коментари на Инстаграм на вашата содржина? Или уште полошо, дали вашата содржина престана да се појавува во

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред