Совети за користење на преноси во живо на Инстаграм за да ги зголемите вашите следбеници

Совети за користење на преноси во живо на Инстаграм за да ги зголемите вашите следбеници

Според истражувањето спроведено од Livestream и New York Magazine, 82% од луѓето би сакале да гледаат пренос во живо наместо објава на социјалните мрежи. Бројките се сосема очигледни дека одењето во живо на Инстаграм е еден од најдобрите начини за поврзување со вашата публика.

Можете да се поврзете со вашата публика преку вашите објави или други функции на Instagram, како што се Stories. Сепак, за разлика од Instagram Stories, кои се претходно снимени, преносите во живо на Instagram се потранспарентен и автентичен начин за поврзување со вашата публика. Можете да ги користите преносите во живо на Инстаграм за да ја прикажете човечката страна на вашиот бренд и исто така да создадете повисоки нивоа на ангажираност. Со преносите во живо на Инстаграм, вашата публика може да ги испраќа своите коментари и прашања во реално време, што ја прави една од најинтерактивните функции на Инстаграм.

Значи, дали можете да користите преноси во живо за да ги зголемите вашите следбеници на Инстаграм? Да ти можеш.
Ако сте нови во преносите во живо на Инстаграм, овие совети ќе ви помогнат да ги привлечете, растете и вклучите вашите следбеници на Инстаграм.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Известете ги вашите следбеници однапред

Кога станува збор за преносите во живо на Инстаграм, тајмингот е сè. Не сакате да создавате пренос во живо без гледачи. Затоа вашата публика треба да знае кога да се вклучи во вашиот пренос во живо.

Промовирањето на вашиот пренос во живо на Инстаграм е исклучително важно ако сакате да ги обезбедите тие важни погледи. Колку е поголем бројот на прегледи што ги добивате, толку се поголеми шансите да го зголемите бројот на вашите следбеници на Инстаграм.

Дали знаевте дека можете да закажете Instagram Live до 90 дена однапред? Размислете за споделување објави за одбројување на вашиот довод на Инстаграм во деновите пред вашиот пренос во живо за да создадете исчекување со вашата публика. Можете исто така да ја користите функцијата налепница за одбројување за да ги натерате вашите следбеници да заштедат ден и време, обезбедувајќи висок одѕив за време на преносот во живо.

Изберете го вистинското време за да одите во живо

Изборот на вистинското време за одење во живо може да ги направи вашите преноси во живо поуспешни и да го зголеми бројот на вашите следбеници. Треба да спроведувате преноси во живо на Инстаграм кога вашата публика е најактивна. Најлесен начин да го одредите вистинското време е да ги погледнете вашите Инстаграм увиди. Под табулаторот Публика, ќе добиете преглед кога вашите следбеници се најактивни на интернет.

Одете во живо со истомисленици соработници

Соработката со инфлуенсери од индустријата е одличен начин да го проширите досегот на вашите преноси во живо на Инстаграм. Тоа се луѓе со кои вашата публика е запознаена и ги почитува. Работата со нив значи дека тие носат влијание и воведуваат повеќе луѓе во вашиот бренд.

Instagram Live е совршено место за овие соработки. Може да направите интервју со овие влијателни лица, сесија за прашања и одговори или само разговор. Дали планирате да поканите повеќе од еден инфлуенсер? Ако е така, користете ја функцијата Live Room. Може да поканите најмногу три влијателни лица да го споделат екранот со вас.

Најдоброто нешто во соработката на преносите во живо е што можете веднаш да го удвоите вашиот досег. Со здружување со инфлуенсер, вашиот пренос во живо се емитува на сосема нов сет на потенцијални следбеници кои најверојатно ќе се вклучат во вашиот бренд.

Одговорете и вклучете се со вашите гледачи

Зошто преносите во живо се толку популарни? Тоа е затоа што им даваат на публиката шанса да се вклучат со брендовите во реално време. Затоа мора да се вклучите со вашите гледачи кои одвојуваат време да присуствуваат на вашиот пренос во живо. Ангажирањето со вашите гледачи помага да се изградат значајни односи, да се создаде позитивно искуство за брендот и да се зголемат шансите вашите гледачи да се ангажираат со вашиот бренд во иднина.

Заклучок

Преносите во живо на Инстаграм се моќна алатка која ви помага да изградите посилни врски помеѓу вашиот бренд и потенцијалните следбеници. Покрај преносите во живо, уште еден лесен начин да ги зголемите вашите следбеници на Инстаграм е да купете следбеници на Инстаграм. Меѓутоа, ако купувате следбеници, треба да се погрижите тоа да го правите само од доверлива веб-локација. ТурбоМедиа е доверлива веб-локација која нуди висококвалитетни следбеници на Инстаграм и сака да го зголеми вашиот досег на Инстаграм.

Совети за користење на преноси во живо на Инстаграм за да ги зголемите вашите следбеници од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Совети за појавување како предлог сметка на Инстаграм

Совети за појавување како предлог сметка на Инстаграм

Појавувањето во предлозите на Инстаграм е еден од најлесните начини да бидете забележани на платформата. Може да ви помогне да стекнете озлогласеност и видливост што на крајот ќе доведе до зголемување на вашиот број на…

0 Коментари
Добијте повеќе дофат на Инстаграм со хаштагови

Добијте повеќе дофат на Инстаграм со хаштагови

Инстаграм е најпопуларната платформа за социјални медиуми, со над 1 милијарда корисници секој месец. Сите продавачи на дигитални и социјални медиуми знаат дека од сите платформи каде што можете да го развивате вашиот бизнис, Instagram…

0 Коментари
Како да ги искористите тајните пробиви на Инстаграм за да стекнете следбеници

Како да ги искористите тајните пробиви на Инстаграм за да стекнете следбеници

Инстаграм е една од најпопуларните платформи за социјални медиуми во светот денес, со преку 500 милиони активни дневни корисници на апликацијата во светот. Помина времето кога се сметаше ...

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред