Уникатни начини да ги користите приказните на Инстаграм во ваша корист

Уникатни начини да ги користите приказните на Инстаграм во ваша корист

Во последниве години, Instagram додаде различни функции за споделување содржина за своите корисници. Инстаграм Stories е една од тие карактеристики. Објавите на Stories на Instagram се привремени објави, кои се слични на тоа како функционира функцијата Snaps во Snapchat. Објавата на Инстаграм Stories на корисникот трае 24 часа, по што автоматски исчезнува.

Брендовите ја искористија функцијата Stories на Instagram во своја полза од нејзиното лансирање, а вие исто така можете. За да знаете како, прочитајте понатаму, додека ве водиме низ неколку уникатни начини да го искористите максимумот од функцијата.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

1. Спроведете анкети користејќи налепници за анкети

Можете да ги користите Stories на Instagram за да спроведете анкети, кои нудат одлични начини да ја натерате вашата публика да се вклучи со вашите објави. Освен што ја охрабруваат вашата публика да се вклучи, анкетите помагаат и во разбирањето што сака вашата публика од вас. Дури и едноставно прашање да или не може да направи чуда. Инстаграм им нуди на корисниците различни налепници за анкети кои може да се користат за правење интересни анкети за Stories.

2. Споделете вести за најновите случувања на вашиот бренд

Секогаш кога има некаков развој во вашиот бизнис за кој сакате да знае вашата публика на Инстаграм, можете да го споделите преку објавите на Instagram Stories. Иако овие објави не може да резултираат со зголемена продажба, тие секако можат да ја задржат вашата публика во јамка за тоа што се случува зад сцената. Покрај информациите за најновите случувања на вашиот бренд, можете исто така да споделувате вести за подароци и попусти преку Stories на Instagram.

3. Користете налепници за разговор за хостирање на разговори

Инстаграм им нуди налепници за разговор на корисниците, а брендовите можат да ги користат во своите објави на Stories за хостирање на разговори со најмногу 32 корисници. Вака функционира - штом објавата на Stories со налепници за разговор ќе се појави во живо, членовите на публиката што сакаат да се вклучат ќе ви испратат барање за учество. Сè што треба да направите е да го одобрите барањето. Откако ќе го направите тоа, одобрените корисници ќе можат да разговараат со вас користејќи ги налепниците на објавата Приказни.

4. Добијте уникатни одговори од вашата публика преку употреба на налепници за прашања

Заедно со налепниците за анкети и разговори, можете да користите и налепници за прашања. Најголемата придобивка од користењето налепници за прашања е тоа што можете да добиете единствени одговори од вашата публика. Создадете сопствени прашања со налепниците и за возврат добијте сопствени одговори од вашата публика. Значи, ако имате какви било прашања поврзани со брендот да поставите, налепниците за прашања се вистинскиот начин.

5. Направете видео во живо од Stories

Активните следбеници добиваат известувања секогаш кога правите видео за приказни во живо, што може да биде неверојатно ефикасно за зголемување на ангажираноста. Значи, кога сообраќајот на Инстаграм е на својот врв, добра идеја е да направите евиденција и да прикачите објава во живо на Stories. Таквите објави имаат тенденција да го привлечат вниманието на корисниците на Инстаграм побрзо од другите објави, затоа искористете ги максимално.

6. Креирајте брендирани приказни

Инстаграм ви овозможува да креирате брендирани приказни, т.е. објави на Stories кои функционираат како реклами. Сè што треба да направите е да вложите пари и да го искористите Менаџерот за реклами на Facebook за да ги промовирате брендираните објави на Stories. Можете исто така да додадете хаштагови (до 10) по брендирана објава на Stories, што ќе овозможи вашите објави да бидат откриени од корисниците на Instagram на картичката Explore на платформата.

Заклучок

Значи, ова беа неколку уникатни начини да ги искористите Stories на Instagram во ваша корист. Пред да ја завршиме оваа статија, би сакале да ви кажеме за TurboMedia. Ако сакаш бесплатни следбеници на Инстаграм бесплатни лајкови на Инстаграм за да го зголемите вашето присуство на Instagram, не гледајте подалеку од TurboMedia.

Тоа е совршено решение за нови брендови и аспиранти влијателни лица на Инстаграм што им обезбедува солидна основа да се изградат. TurboMedia нуди и неспоредлива безбедност, бидејќи обезбедува само автентични лајкови, следбеници и прегледи и го елиминира ризикот да биде забранет во сенка.

Уникатни начини да ги користите приказните на Инстаграм во ваша корист од тимот на ТурбоМедија,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

коментари

Исто така на ТурбоМедија

Зошто Инстаграм стана популарен избор на бизниси за самопомош?

Зошто Инстаграм стана популарен избор на бизниси за самопомош?

Вовед Бизнисите сè повеќе се движат кон дигитални медиуми за проширување. Платформите на социјалните медиуми обезбедуваат ниска цена и ефективни маркетинг опции за мал бизнис. Лесни фирми со средства, вклучувајќи велнес и самопомош може да имаат голема корист

0 Коментари
Случај за макари: Дали ви помагаат да се истакнете на Инстаграм?

Случај за макари: Дали ви помагаат да се истакнете на Инстаграм?

Имате сметка на Instagram и сакате да започнете да користите макари? Ајде прво да разговараме за тоа кога е претставен Instagram Reels и како тоа може да ви помогне да добиете повеќе лајкови, следбеници и коментари. Сè за Instagram Reels

0 Коментари
Што можат да направат блогерите за патувања за да ги задржат своите следбеници на Инстаграм за време на пандемијата?

Што можат да направат блогерите за патувања за да ги задржат своите следбеници на Инстаграм за време на пандемијата?

Блогирањето за патувања придонесува многу за привлечноста на Инстаграм. Убавите луѓе на зачудувачки локации се # животни цели за повеќето од нас. Сепак, сето тоа запре во 2020 година со пандемијата. Било што…

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Сервис
Цена $
$ 25

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$9
$ 17
$ 29
$ 49

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред